Hmm. Koko ikäni minulle on toitotettu, että maito on terveellistä. Maidosta luut pysyvät vahvoina. Maidosta löytyy paljon proteiinia. MAITO ON HYVÄKSI.

Nyt kasvava liike on huomioida (tuskin kuitenkaan (vielä) Suomessa) maidon vaaroja. Sanotaan, että "koko" tieteellinen tutkimus ainakin USA:ssa (joita meki sitten Suomessa luemme..) perustuu rahalle. Tutkija pyydetään tekemään puolueeton tutkimus aiheesta X, jotta yhtiö voi todeta koko kansalle, että X on turvallinen. Tutkija tekee siis tutkimuksen mutta lopputulos hänelle on annettu valmiiksi. Esim. oluentuottaja: "teeppä tutkimus alkoholin vaarattomuudesta", tutkija: "selvä". Kohta uutisissa: "kohtuullinen alkoholin käyttö ei tuota elimistölle raskauttavaa haittaa".

Ja sanotaan, että lehmänmaito altistaa vaikka mille. Sydänsairauksille, syövälle, osteoporoosille... esim. meillä pohjoismaissa litkutetaan maitoa eniten mutta meillä on myös korkein prosentti sairastua osteoporoosille (tämä ei nyt ollut vielä toki mikään todistus mutta mielestäni mielenkiintoinen havainto, todisteet löytyivät ihan jostain muualta kontrolloiduista kokeista).

Että en tiedä. Mihin tässä maailmassa enää uskoa.

Toisaalta, nyt kun mietin. Ei se lehmänmaito mitenkään ihmiselle kamalan luonnollista oo. Varsinkaan niiden tehotuotantolehmien maito. Varsinkaan se prosessoitu maito.

Että. Ei enää tee mieli syödä juustoakaan.

Maito on ollut harkintani alla jo pitkään. Rupeanko vegaaniksi, olenko laktovege, lakto-ovovege, syönkö kalaa, vai olisinko semmonen ovovege. Päätin jo olla kasvispainotteinen sekasyödä, jonka ruokavalioon kuuluu eläinkunnasta rajallinen määrä maitoa, satunnaiset kananmunat, kerran kuussa kahdessa kalaa, jouluisin kinkkua ja parit kerrat kesässä hyvät grillimakkarat.

Nyt kun alan tarkemmin miettiä sitä prosessoitua maitoa..... Mitä jos olisin ilman? Ei tässä mitään ehdottomuutta taas yritetä mutta noin pääpiirteittäin.... Haluan elää mahdollisimman alkuperäisen ruoan lähteellä. Länsimaiseen tapaan prosessoitu maito tehotuotantolehmistä ei todellakaan valitettavasti ole sitä.

Nautin nykyään hedelmien syönnistä. Soijamaitokin on ihan hyvää. Puurot ja riisit. Vihannekset joita syön valitettavan vähän (ainahan sitä voi tapojaan muuttaa?). Maapähkinät ja pähkinät mutta niitä minun on rajoitettava, liikaa rasvaa/kaloreita (siis syön niitä helposti aika runsaasti..). Jotkut hyvät juustot jos maitotuotelinjalla käydään.

Eli toisin sanoen, suhteellisen rajoittunutta meininkiä.

No, kuunnellaan itseämme ja katsellaan.

Tämä päivä ei mennyt kauhean hyvin. Minun olisi opeteltava uudelleen ruokatavat, ainakin tähän elämäntilanteeseeni. Syön liian köppäisesti, ja vain pari kertaa päivässä (aamulla ja lounaalla). Tätä elämäntilannetta kestää vielä reilu puolisen vuotta. Sitten asiat muuttunevatkin helpommiksi ruokapuolen suhteen.